Inredning på högsta nivå

Då vår lägenhet inte består av så många möbler och inredningsföremål, vilket förvisso är väldigt skönt då vi städar, har vi valt att pynta den med två oerhört ”stora” och ”maffiga” tavlor för att göra den mer personlig.

Den ena tavlan som har sitt ursprung från Denia och som dessutom är gjord av den kända konstnären Zackarias Nilsson har vi valt att placera i min och Sofias sängkammare. När man vaknar och ser tavlan på morgonkvisten blir man så glad. En varm stråle strömmar genom hela kroppen när man läser det fantastiska budskapet som konstnären har valt att förmedla. Även om man är trött och knappt orkar öppna ögonen drar sig mungiporna uppåt. Kreativiteten som den här mannen använder sig av blir man så fascinerad av. Vilken konstnär har tidigare tänkt på att man kan använda ett sugrör som krok?  Man blir ju nästan tårögd.

Den andra tavlan har sitt ursprung från den berömda och maffiga mataffären Carrefour. Vi antar därför att den är gjord i Frankrike och då har fraktats hit med privatplan. Då tavlan är färgglad och sprider mycket glädje har vi valt att placera den i hallen, strax innanför ytterdörren. Anledningen till detta är för att vi anser att tavlan representerar oss. Fyra färgglada själar som det alltid lyser om. Det första vi vill att våra gäster ska se när de stiger in i vår lägenhet är just därför denna oerhört vackra tavla. Vi vill att gästerna ska få en rättvis bild över vilka fyra tjejer det är som faktiskt bor här. Vi är minsann inga tråkiga och gråa filurer.      

Nedan kan ni se de två oerhört ”stora” och ”maffiga” tavlor vi har valt att pynta vår lägenhet med. Visst är de vackra?

Tavla nr 1.



Tavla nr 2.




Jultomte från Carre

Igår gjorde jag och Fia misstaget att köpa den här jultomten fylld med kinderägg till födelsedagsbarnet Morre som är laktosintolerant. Det är tur att det är tanken som räknas. Han fick ju trots allt en fin jultomte.


Miki: HOOHOHOHO! 


HanaPee

Hana Pee, Hana Pee, Hana Pee!? Den kvinnan! HAHA! Hon är ROLIG hon.  www.katrinsgoodiebag.se/blog/author/hanapee



Ett misslyckat försök till att göra en HanaPee! HAHA! Enjoy gott folk!


Resultatet


     

                                                     + 




                                                     =





Lite julkänsla

Eftersom det inte är så lätt att få någon julkänsla här i Barcelona, då vi idag har kunnat sitta i bikini på balkongen, spelar vi nu "Stackars lilla tomten" med Markoolio på högsta volym. Drog även för gardinen för att göra det lite mysigare. Har svårt att tänka mig att det är julafton om mindre än en månad, men så är det!

Nu har vi precis tryckt i oss lite havregryngröt för att ladda upp inför STORstädningen som vi ska sätta igång med nu. "Kom igen nu Fialotta, nu kör vi!" HAHA! Transcom och Markoolio for lajf! 


En onsdag i Barca

Idag vaknade jag av att solen gassade genom fönstret. Gick ut och satte mig på balkongen medan fisen sov vidare. Gjorde iordning frukosten och en halvtimme senare var Fia vaken och vi satte oss och åt vår "näringsrika" (NOT) frukost. Det var fortfarande riktigt varmt ute när vi hade ätit färdigt så gick upp och satte oss på vår älskade takterass som aldrig sviker oss när solen schteker. En äkta vän helt enkelt ;) Började blåsa ganska snabbt så vi gick istället ner och satte på en tvätt för att ha gjort någon nytta en dag som denna.

Tiden sprang iväg och vid halv 6 var det dags för mig att gå bort till kiropraktorn. Mötte sedan upp Fia på El corte Inglés som förgäves stod och letade efter en ny och billig datasladd. Hennes kära vän har nämligen svikit henne och det får minsann hon betala dyrt för. Snällt av dig, din egoistiska datasladd som inte tänker på konsekvenserna! Tog oss iallafall bort till Carre då vårt kylskåp hade börjat tryta. Lyckades få med oss en hel del hem och det var inte de lättaste kassarna vi var tvugna att bära upp för alla våra förbenade 91 trappsteg. Var även tvugna att få med oss ett feting stort paket med toapapper då vi alla har våra behov. Detta gjorde garanterat inte det hela mycket lättare då vår trappuppgång dessutom bara är ca en meter bred. JIPPI!

Nu har vi precis ätit kvällsmat som bestod av kött, klyftpotatis, bearneissås och sallad. Okejdå, sallad var kanske lite att ta i. I det här fallet bestod vår "sallad" av tomater ;) Var iallafall såååå ljuvligt med lite andra smaker även om bearneissås inte är en utav mina favoriter. 

Även ikväll är det "bara" jag och Fia hemma. Hanna är ute och äter med en tjej från Ryssland som hon gick på Muse med och Soffan är fortfarande i Alicante.

Nu blir det melon och massage. Kan behöves när vi är så hårt arbetande kvinnor.


Ja, ni ser ju själva. Ganska smal och dessutom galet hög!


Wiiiho

De senaste dagarna har varit helt underbara. Anna kom som sagt hit i fredags, vilket ni säkert inte har kunnat undgå, och vi har haft så jäkla roligt tillsammans. Dock åkte både hon, Sofias ”halvsyster” Issa och hennes kompis Lisa hem idag så nu känns det jätte tomt i lägenheten. Känns så tyst, eller okej, just nu spelar Fia musik på högsta volym så jätte tyst kanske det inte är ;) Från att ha varit sju tjejer i läganheten är vi nu bara två stycken. Soffan åkte nämligen till Alicante idag för att hälsa på några släktingar och Hanna, den svikaren ska titta på Muse ikväll.

För att göra en lång historia kort har de senaste dagarna bestått av;  promenader längs stranden, fikor, restaurangbesök, shopping, matlagning, utekvällar, prat och skratt.   

Nu ska jag och Fia, förhoppningsvis, börja laga stuvade makaroner och biffar. Är sveeenhungrig. Sen blir det nog film eller tv-serie maraton.


En bild säger mer än 1000 ord.


Internetcafe i Barcelona

Nu sitter jag pa ett internetcafe for att skriva ut min flygbiljett hem till Paris. Man maste betala for minst en halvtimme sa jag tankte passa pa att skriva ett litet inlagg.

Sofie akte till Alicante imorse och jag sa precis hejda till Hanna for hon skulle mota upp nagon random person for att ga pa Muse konsert. Miki och Fia ar kvar i lagenheten och jag ska ga hem till dem nu.

Klockan fem gar bussen till flygplatsen sa det ar inte sa lang tid kvar har nu. Jag har haft det helt fantastiskt och darfor kanns det ganska tungt att aka hem. Dock ses vi om mindre an en manad sa det ar inte saaaa lang tid kvar tills vi ses igen!

Hasta la vista a Paris!

Den här människan kan man inte göra något annat än älska

MITT HJÄRTA TALAR;: Igår satt jag på ett creperie och var jättenervös över att träffa min bästa vän. Jag förstår inte varför. Mitt hjärta dunkade, och vi väntade på att miki skulle anlända. När stunden väl var inne kom hon. Hon stannade i dörren och började gråta. ( jag har nästan aldrig sett miki gråta). Jag började gråta.
På kvällen frågade miki om vi skulle gå en sväng. Vi gick ner till hamnen och satte oss på ett cafe. Det var i denna stunden jag förstod att detta var mina bästa spenderade pengar i hela mitt liv. JAG ÄR/VAR LYCKLIG:

Jag vet inte/kan inte förstå någon som inte kan tycka om denna människa. Hon får alla att känna sig speciella och locka fram det bästa ur männsikor. Jag känner inte många som kan det, men hon är en utav dem! Jag skulle inte kunna se ett liv utan denna tjej för det är hon som gett mig all engergi på bara några timmar av den enegi som jag behövt hela denna jeeevla månaden.

Skulle kunna skriva hela natten, men ska göra en sammanfattnig:
- hon är lika vacker utanpå som innuti
- hon förstår vad jag menar
- hon är som jag fast bara inte jag
- mikaela är människan som ingen kan tycka illa om
- man kan prata om sånt som man inte kan prata med andra om
- jag önskar inget annat än att all lycka för henne
- jag är så otroligt glad, lycklig, underbart fantastiskt jävla lycklig lottad som har denna vän som alla i världen skulle vilja ha! GOSH; I LOVE HER FÖREVEEEEEEEEEEERRRRRRRRR!!!!!!!!!!!


Världens bästa Anna!

Anna överraskade mig och här i Barcelona nu!!! Jag älskar denna människa. Hon får mig att må så bra. När jag kom och skulle fika med Hanna och Sofie satt hon där på stolen och log med sitt underbaraste leende. Jag började att gråta. Jag kunde inte fatta det. Jag trodde jag drömde. Nu sitter jag med henne i vår dubbelsäng och ska snart gå ut. Vi har alltid så kul tillsammans och hon får mig alltid på bra humör.
Jag älskar dig Anna Rydén. / din Mikaela

Livsnjutare x 3

Nu är vi tre livsnjutare här i Barcelona. Fia slutade på baren igår och Soffan slutade jobba idag till vår, allas, stora förvåning. Såååå ÖVERLYCKLIG! Nu kan vi vara livsnjutare tillsammans och göra precis vad vi vill! Awsome! Jag älskar detta.

Gillar dessutom Fias namn på msn; "ÄR ÄNTLIGEN ARBETSLÖS I BARCELONA OCH ÄLSKAR DET" 


Städa, städa, städa

Gaaah, jag är inte alls avundsjuk på dig kvinna! Vill också se New Moon. Du får uppdatera mig sen. 

Sitter just nu och väntar på att kvällsmaten ska bli klar. Eftersom vi åt något mer "lyxigt", enligt oss, igår så blir det linsgryta med nybakat bröd ikväll. Inte för att det inte är gott men kycklingwrap med klyftpotatis och sallad är betydligt mycket godare.

Idag har vi storstädat hela lägenheten. Har dammat av varenda liten vrå. Eftersom vi inte äger en dammsugare i detta hem är det en aning problematiskt att få golvet helt rent. Även om vi kämpar förgäves med både sopborste och mopp blir det inte så rent som det borde bli. Blir så arrrggg. Dessutom har avloppet i vår dusch börjat svika oss. Vattnet rinner inte ner som det ska så idag har vi även lekt rörmokare men det misslyckades vi nog ganska rejält med, tyvärr. Får hoppas att våra kära hyresvärdar kan hjälpa oss istället :)

Har inte hunnit med så mycket mer idag. Städningen tog upp den största delen av dagen, bläää.. Gick, fick följe av bästa Soffan, till kiropraktorn ikväll så nu är jag förhoppningsvis ett steg närmre till att bli ung och frisk. Känner mig som en liten kärring som går och har ont i ryggen dag ut och dag in. Snart kommer väl rullatorn bli min bästa vän. HÄRLIGT!

Imorgon kommer Issa, Sofias "styvsyster", och hennes kompis och stannar till tisdag. Kommer bli kämpe kul! Så kuligt, måste bli ett godkänt ord inom snar framtid, att ha så mycket besök. Paulina och Viktor åkte hem bara i måndags. 

Nu ska jag och Fia krypa ner under våra täcken och bli små nattugglor (datanörda oss ännu mer.) 


T E N T A T I O N ! ! ! ! !

Självklart när jag väl ska göra en sammanfattning om Paris så slutar min dator fungera. Den ramlade ner på golvet igår och nu funkar den inte. Den är kaputt. svart. DÖD. Därför kunde jag inte skriva min lilla historia igår... Som tur är kan jag dock använda Johannas dator, men hon har inte alla bilder och därför kommer det också bli en lite mindre detaljerad historia.

Nog med tråkigheter. Vet ni vad? Om ca 1 timme och 15 minuter sitter jag tillsammans med två helt underbara tjejer, Lisa och Frida, och kollar på PREMIÄREN AV NEW MOON!!!!! Fattar ni?! Jag fattar inte själv. Premiären i Sverige är om två dagar, men i morse pallrade jag mig ner till bion och köpte tre biljetter eftersom premiärdagen i Paris är IDAG!!!! IIHHH!!!
Fransmännen är ju inte direkt superfan av engelska så därför har de så fint döpt om den till Tentation.

Paris - SAMMANFATTNING

I drygt två månader har jag varit i Paris nu och det har hänt så sjukt mycket. Av olika anledningar har jag inte kunnat vara lika duktig som Miki på att blogga (som jag för övrigt tycker har bloggat grymt). Nu när jag äntligen kan sätta igång med detta är det kanske lite svårt att hänga med om man inte har ett litet hum om vad som hänt. Därför ska jag göra en liten sammanfattning med bilder om vad som hänt sedan jag och Johanna flög från Stockholm till Paris den åttonde november 2009.

 

Tänkte bara först berätta om hur det har gått med boende och jobb.

När vi åkte till Paris hade vi inget boende utan vi bodde på ett vandrarhem i några dagar. Efteråt hade vi turen att få hyra en 20 kvm stor studio av en bekant till Johannas pappa. Denna kunde vi hyra till och med den 28 september, för att flytta ut i tre dagar då hon skulle bo där, för att sedan flytta tillbaka och hyra den fram till den 28 oktober. Vi tänkte att vi inte skulle behöva bo där så länge, men när vi väl insåg hur svårt det var att hitta en hyfsad lägenhet här, slutade det med att vi bodde där till och med den 6 oktober. Den sjätte flyttade vi till vår 28 kvm stora, heeeelt underbara studio mitt i centrala Paris och det är här vi bor nu.

 

Att hitta lägenhet var något av det jobbigaste jag gjort. Det låter kanske lite löjligt, men det är så galet mycket som spelar in. Priserna är skyhöga, standarden är mycket lägre än i Sverige och det är sjukt hård konkurrens om att få dem. Dessutom är Frankrike ett invecklat land då man måste ha garanti, papper, bankkonto och det ena och det andra för att över huvud taget ha en chans att få ett boende. Som grädde på moset ska man också hitta en lägenhet.

I nästan en månad sprang jag och Johanna till amerikanska, svenska och danska kyrkan för att kolla lägenhetsannonser. Vi gick till Mc Donals för att sitta vid internet och leta där. Vi gick upp klockan 7 på morgonen för att köpa tidningar med annonser. Sedan ringde vi på dem som verkade interessanta, åkte och kollade om de inte sa att de var uthyrda, blev besvikna för att det var någonting som satte stopp för ett hyreskontrakt. Ja, så höll vi på flera timmar om dagen i flera veckor.

 

När vi inte orkade längre bestämde vi oss för att hyra en lägenhet via en agent. Avgiften för agenten är egentligen alldeles för dyr, men det har det varit värt. Vi kollade på en lägenhet som vi båda tyckte om direkt och efter hundra möten med agenten och fixande och trixande så fick vi äntligen nycklarna till vår egen lägenhet. Jag kan säga att jag hoppade ut på gatan av lycka! Nu bor vi alltså i 6:e arrondissemanget, vid Odéon, och det är verkligen helt perfekt.

Vi vet inte hur länge vi ska stanna, men eftersom vi inte har någon garant till lägenheten som bor i Frankrike har vi betalalt fyra månadshyror i förskott. Vi har alltså lägenheten fram till den 4 februari, men vill vi stanna längre får vi förnya kontraktet månadsvis.

 

Vi visste att vi skulle behöva jobba när vi kom hit. Både jag och Johanna ville inte jobba ihjäl oss utan bara så att vi klarar oss. Jobbsökandet var inte lika jobbigt som lägenhetssökandet. Vi lämnade in CV:n på varannat ställe och Johanna lämnade in sitt på en restaurangkedja som heter Indiana. De frågade om hon kunde provjobba måndagen därpå. Jag stod utanför och väntade och när Johanna kom ut berättade hon att de hade frågat henne om jag också sökte jobb och ville provjobba hos dem. Jag gick in och helt plötsligt skulle jag provjobba där tisdagen därpå.

Vi fortsatte ändå att dela ut CV:n, och efter timme hade jag två ställen till som jag skulle till. Det första var en intervju på Ben & Jerry´s. Den gick jättebra, men jag kunde bara få jobba halvtid så jag sa att jag skulle tänka på saken. Det andra var provjobb på en bar. Det var sjukt kul att jobba där, men när jag kom hem halv 6 på morgonen kände jag att jag inte skulle palla det flera kvällar i veckan.

 

Efter mycket beslutsångest bestämde jag mig tillslut för att ta servetrisjobbet på Indiana, där Johanna också började. Nu har vi jobbat där i drygt en månad och det går bra. Dock har inte fransmännen inte lika lugnt humör som svenskarna så enda dagen eller timmen kan de vara hur underbara som helst, medan de andra sekunden kan vara riktigt elaka. Därför tror jag att jag vill prova att jobba någon annanstans innan jag åker hem.

 

Nu får ni inte tro att allt är jobbig och hemskt och allt vad det är. Vi har haft det så sjukt kul samtidigt och gjort massa roliga saker. Men nu har vi i alla fall äntligen kommit på plats med jobb, boende och INTERNET (vilket vi inte har haft på två månader) och det är faktiskt riktigt skönt!


SOOOL

Idag har det varit 23 grader varmt. Det är den 16 november och jag har gått med shorts och linne hela dagen. WOPIDO! Jag bara älskar detta.

Livsnjutare

Idag har jag varit en äkta livsnjutare. Vaknade av att Fia drog bort gardinen från fönstret och jag fick solen i ansiktet. Drog på mig träningskläderna och begav mig ut på en promenad. Fick ganska snabbt skoskav av mina inlägg så gick inom Hannas jobb och lämnade dem till den duktiga numera kaffekännaren Hanna. Jag är så stolt över dig kvinna. Gick bort mot parken och gick några vändor innan jag begav mig hem igen. När jag kom hem visade det sig att jag hade varit ute i två timmar. Kokade lite havregrynsgröt och satte mig en stund på balkongen med Fia och njöt av solen som schtekte oss.

Vid kvart över två var hela gänget samlat igen och det var dags för storhandling på Carre. Fick med oss en hel del mat hem så nu är både skåp, frys och kylskåp fullproppat. Känns great.

Två timmar senare var vi splittrade igen. Soffan började sin arbetsdag och Hanna skulle tillbaka till jobbet efter sin lilla siesta. Packade en väska med bok, handduk, ipod, frukt och hade följe med Hanna en bit. När Hanna svängde av vid sitt jobb fortsatte jag mot parken. Lade ut handduken vid ett träd, satte på ipoden, slog upp boken och lutade mig tillbaka mot trädet. Nu var livet perfekt. Inga bekymmer alls. Solen värmde och jag var helt inne i min bok. Det kunde inte bli bättre. Någon timme senare gick jag hem igen och nu sitter jag här på vår balkong och lyssnar på musik. LOVE IT!


Livsnjutarn Livsnjutarnsson


Minnen

Satt och tittade på mina mottagna filer och då hittade jag bland annat denna oerhört vackra och smickrande bild på mig, Sanne, Bisse och Maja. HAHA! Jag saknar er. Måste ta och titta på våra inspelningar snart som vi gjorde stup i kvarten. Vilken tid.


De kom fram

Japp! De hittade hit. Igår strosade vi runt lite på stan och tog en fika på starbucks. Efter att ha varit uppe sen 3 på natten var de två filurerna ganska sega så vi gick hem och tog en liten siestisita innan det var dags för oss att gå och handla på vårt kära Carre. Blev även Hangover på datan innan vi skulle möta upp mamma, Dusko och Karin på Plaza de Catalunya för att äta en smarrig kvällsmat. Efter att ha avnjutit den goda kvällsmaten bestående av lax, entrecote, hamburgare, lamm, pasta och sallad bagav vi, jag, Paulina och Viktor, oss hem igen medan de "tre musketörerna" gick och tog en kaffe.

Idag har mamma åkt hem så nu ser jag inte henne förrän vid jul. Den sista tiden kommer springa iväg så snart står man där igen, på tågstationen, där allting började. Helt galet. 

                                                                


Syster och Viktor

Glömde säga att min bästa syster och Viktor kommer imorgon (OM de inte åker till fel stad vill säga.) Detta skulle inte förvåna mig ett dugg. Kommer i vilket fall som helst bli kämpe great!










Jag och syster i Malaga. Tillsammans är vi inte normala.


Mamma på besök

Sitter och värmer mig under täcket med mina duntofflor och en varm latte i handen. Okej, nu står muggen på nattduksbordet, men annars så ;) Idag har det varit en fartfylld dag. Mamma, Carin och Dusko är här nu så det blir mycket man ska hinna med innan de åker hem. Har åkt turistbuss nästan hela dagen. Känner mig som en riktigt äkta turist som ska ta foto på allt och alla. Har iallafall haft två jätte mysiga dagar och fler lär det bli innan de flyger hem igen. Skrattar gör de "tre musketörerna" hela tiden, så träningsvärk i magen lär de ha fått efter denna resa.  

Har precis kommit hem från kiropraktorn för andra gången den här veckan och fler besök blir det innan jag åker hem. Kommer bli ruinerad. Den första gången fick jag betala 75 euro och varje gång jag går dit nu får jag betala 40 euro. Sket rygg. Lite bättre känns den nu iallafall.

Snart kommer Hanna och Soffan hem från sina jobb. Då ska de minsann få vräka i sig lite svenskt godis som mamma hade med. Det förtjänar garanterat de hårt arbetande kvinnorna.  

CiaO!

Mys i parken

Medan de andra har jobbat idag på dagen har jag och Lovisa chillat grillen. Köpte med oss jordgubbar, vindruvor och världens godaste baguetter och gick bort till parken och lade oss i solen. Hur skönt som helst. Låg och småpratade i några timmar tills vi började frysa om våra barbenta ben och begav oss hem igen. 

Ikväll blir det nog utgång för de andra tjejerna. Ska jobba från halv 7 till 3 så blir ingen utgång för mig idag. Får stå och hänga med alla fulla filurer som kommer in på baren och ska ha mer dricka, vilket de egentligen inte behöver. Får se vilka fotbollsmatcher som visas idag. Igår spelade Barcelona och då var det fullt tjo på baren. Dock blev det 0-0. Vill verkligen se Barcelona-Inter. Om någon vecka ska de släppas så då får jag och Hanna vara på hugget. VILL HA! VILL HA! VILL HA!





  


Lovisa är hääär!

Just nu är Lovisa på besök och det är så mysigt. Kom igår och ska stanna här till lördag :) Efter att ha hämtat upp Lovisa på stationen och ätit en lååång frukost passade vi på att gå ner till stranden då det var så varmt. Var till och med tvugna att stanna på vägen för att ta en glass då solen schtekte så mycket. Kände att vi behövde det. Väl nere vid stranden satte vi oss längs strandkanten och njöt och skrattade åt allt roligt folk som gick förbi. Klockan halv 6 var det sedan dags för mig, Fia och Hanna och gå till jobbet. Som tur var kommer Sofie hem från sitt jobb vid 4 så Lovisa slipper vara själv på kvällarna. 

Efter att ha jobbat 5 av mina 8 timmar sprang jag hem lite snabbt för att äta och då fick jag se världens godaste sallad som Lovisa och Sofie hade gjort. Hade lust att springa pch pussa på dem, men de hade redan gått och nanat så ville inte väcka dem. 

Idag har vi varit på stan och shoppat. Lovisa fick se vad Barcelona hade att erbjuda och hon fick minsann med sig lite plagg hem till skillnad från oss andra som behöver hålla i våra pengar lite mer.. Nu har vi precis ätit pasta carbonara och snart är det dags för oss att bege oss i väg till våra barer. Först en dusch. Eller? Nja, luktar ändå som ett askfat när jag kommer hem. 
  

Nästan som hemma...

Med skype, MSN och webkamera blev var det nästan som om vi satt hemma i mamma Desas sköna soffa och degade...



I början av kvällen: -HEEEJ! HUR ÄR DET? Hur går allt? osv.


Lite senare på kvällen: Öhhh. Höhöhö.


De "snygga" bilderna från skype













YeAh!

För jag och Fia har fått jobb på Hanna Kortbyxans bar !!! Wopido! Kom hem från "intervjun" precis och båda ska börja jobba 18.30 redan imorgon. Snabba bud i Melleryd (!?) minsann. Får hoppas att det blir bra.






Psst! Jag älskar dig Anna.

TILLBAKA TILL OMVÄRLDEN!

VI HAR FÅTT INTERNNNNNNNEEEEEEEEEEETTTTTTTT!!!!!!!!!!!!!!!

Sitter just nu och pratar med med världens bästa Micki på Skype, helt underbart!


Snart kommer en sammanfattning om vad som hänt i Paris de senaste månaderna!

RSS 2.0