Dagen

Dagen har idag bestått av träning och lååång vandring. Gick bort till berget Montjüic där man för övrigt har världens finaste utsikt. Efter att ha gått upp för alla trappor valde vi, jag och Fia, oss för att ta en paus och njuta en stund i solen innan vi begav oss hem igen. När vi väl bestämde oss för att gå hem gick vi en aning fel och det blev en liiiten omväg. Som tur var hittade vi hem men vi kom inte riktigt ut på det hållet vi trodde. HAHA! Kände oss riktigt stolta när vi satt och åt havregrynsgröt med hallon och kom att tänka på att vi har gått ca 1 mil två dagar i rad. Blev en sväng på stan innan kvällsmat också.

Just nu håller jag och Fia på att göra oss iordning för en kväll i Port Olimpic. Kommer bli great kvinna! Tyvärr kan inte våra kära sambos följa med då Soffan ska upp och jobba klockan 6 och då Hanna jobbar just nu. Hon var precis hemma och åt lite. Inte mycket man får se av henne nu då hennes föräldrar är här. Vi saknar dig!
  

Just nu

...spelas "Cotton Eye Joe" på högsta volym i lägenheten och jag och Fia kör aerobic i allra högsta klass. V-steg, kick-i-rumpa, trampa-på-stället-med-höga-steg moves osv. Allt vad aerobic innehåller. Shortsen är uppdragna till armhålorna, sportbh:n sitter som en smäck, tofsen är på plats och snart ska även sockarna på. Nu är vi redo för ett hårt och intensivt styrkepass och sedan en lång promenad genom stan. 

Om ni inte har fått en bild av hur vi ser ut, hänvisar jag er till tidigare inlägg.

Vilka nördar

Sofia: Hanna, kan inte du ge en ko till mig?
Hanna: Jovisst, vänta 2 sekunder bara.

FARMVILLE NÖRDAR!

Kvällens bravader

Kvällen igår erbjöd detta;











JA VI VAR ÖVERTRÖTTA! MY BODY IS SO BOOTYLICIOUS - DESTINYS´s CHILD! 


Schtekarn Schtekarnsson

Idag har jag och Fia schtekt på terassen. Inte så länge dock men en timme blev det iallafall. För några dagar sedan började man märka av att hösten sakta men säkert började närma sig men idag kändes det som att sommaren var här igen. Hänger inte riktigt med. Skönt med lite värme iallafall, det tackar vi inte nej till.

Efter att vi hade schtekt färdigt på terassen började vi storstäda. Är som sagt torsdag idag vilket innebär att alla våra städredskap åker fram. Vi har ju sååå många;) När vår lägenhet glänste tog vi på oss träningskläderna för att bege oss mot transcom och skriva på lite papper och sedan gå vår nu mer dagliga runda till stranden. Lade oss på stenbeläggningen en stund innan vi begav oss hemmåt igen. Väl hemma, utmattade och trötta, lagade vi lite gröt för att få lite ny energi. Under "matlagningen" kom Soffan hem och vi kunde avnjuta en lunch tillsammans :) En fulländad och perfekt dag helt enkelt. Nu får vi ser vad kvällen har att erbjuda. 


Såhär övertrötta var vi vissa dagar när vi slutade jobba klockan nio på transcom.


Tillbaka

Nu är jag hemma från Denia och tillbaka hos mina älskade sambos i Barcelona igen. Berättar mer om min lilla vistelse en annan dag. Ska nana nu. Tänkte bara snabbt härleda er till vår fantastiska blogg www.cuatrochicaslocas.blogg.se. HAHA!

En dag på stan

Idag har jag och Hanna strosat runt lite på stan medan Soffan och Fia har tagit hand om sina gäster. Hanna var dock tvungen att lämna mig ganska snabbt då hon var tvungen att ta sig ut till en förort för att byta en tröja. Gick runt en stund själv och kollade in i lite olika affärer då och då. Fann mig faktiskt en liten klänning, hör och häpna, på River Island. Får se om jag behåller den. Har alltid sådan beslutsångest. Mina sambos brukar dock vara ganska duktiga på att övertala mig till att jag ska behålla det jag har köpt, så de lyckas säkerligen denna gången också. 

Idag åkte jag även bort till tågstationen och bokade en biljett till Alicante. Åker på torsdag och hälsar på pappa, Anna och Zacke. Ska bli jätte mysigt. Får även ta del av de första dagarna i vårt nya hus som "vi" (vi = pappa&Anna) köpte innan jag åkte. Verkar vara jättefint. Bilder kommer förhoppningsvis efter min lilla vistelse. 

Just det ja! Höjdpunkten idag var självklart de goda sockerbullarna som Johan hade med sig. Tack så mycket! De var helt underbart goda.  


HAHA! Zacke, Anna och pappa på båttur i Thailand!


Besök

Igår fick vi besök från både Sofies syster Linn och Sofias pojkvän Johan. Nu har vi blivit en riktigt stor familj. Båda ska stanna här i en vecka framöver vilket kommer bli great. Efter kvällsmat fick vi besök av Carolina, Adde och Kalle som tittade förbi en stund. Efter ett hastigt beslut bestämde vi oss för att gå till en bar som ligger i närheten och ta en drink och spela lite biljard. Efter lite prat begav vi oss vidare till Carolinas lägenhet där vi fortsatte att tjabba och lyssna på musik. Efter lite övertalande följde jag med Carolina, Adde och Kalle till Nasty monday då både Linn och Johan var ganska trötta efter dagens resa, vilket jag kan förstå. Kvällen slutade på topp och de tre musketörerna var snälla och följde mig hem då det inte är jättebra att gå genom Raval själv.

GRATTIS MAJA!


Jag älskar dig♥


Underbart

Idag har vi strosat runt lite på stan och tagit det lugnt i solen. Eftersom Hanna och Soffan var hemmafruar för ett tag utforskade de Raval och hittade ett mysigt litet café. Detta fick jag och Fia testa på idag och vi blev inte besvikna. Vem kan motstå en baguett med serranoskinka, getost, roccula, mango och balsamvinäger eller en baguett med serranoskinka, avokado och brieost? Inte jag iallafall. Hur gott som helst och det bästa av allt är att det är billigt och ligger precis runt hörnan av vår lägenhet. Lite farligt.






Awsome

Gårkvällen var toppen. Var hos Carolina och Adde hela kvällen, men trots det slutade det med att vi åt och efterfestade hemma hos oss. Vet inte riktigt hur det gick till men kul hade vi iallafall! Träffade lite nytt folk och helt plötsligt, från ingenstans, dök några danskar upp och ville vara med i gemenskapen. Fick lära oss lite danska fraser så nu har vi minsann utökat våra ordförråd, eller Fia kan iallafall säga sten, sax, påse ;) HAHA! 


Matilda, Lisa och Hanna hemme hos Carolina.


Fia, Carolina, Adde och självklart Fias nyinköpta innetofflor från Primark som hon är totalt kära i!



Grattis fisen!

För det är ingen vanlig dag, för det är Sofia Folkessons födelsedag, HURRA HURRA HURRA! Grattis vännen! Hoppas att du fick en minnesvärd födelsedag. Du är en snel kompis och dina sambos älskar dig trots att du är lite crazy ibland. Du är undebar.




Ombytta roller

Igårkväll kekade vi tacos. Så gooottt! Har inte ätit det sen vi kom hit så vi ansåg att gårdagen var ett ypperligt tillfälle för denna smarriga måltid. Hade egentligen tänkt att äta det ikväll, men både Hanna och Sofie ska jobba sin första dag på sina nya jobb. Kommer gå great! Har som sagt blivit ombytta roller nu. Nu är det inte längre jag och Fia som är de hårt arbetande kvinnorna utan den titeln har nu Hanna och Sofie tagit över. Vi har istället omvandlats till hemmafruar.

Eftersom våra sambos har svikit oss ska istället jag och Fia hem till Carolina, en gammal jobbarkompis, och Adde som ska ha en liten fest. Kommer bli grymt. Hanna och Sofie begav sig precis iväg så nu ska vi sätta igång och laga lite mat. Sen blir det nachos med vin, inte vin med nachos. OCH självklart en massa skratt på det!


Jag och Fia ledsna över att Hanna och Sofie har lämnat oss. BUHU!


Världens bästa Maja

Åh, pratade precis med Maja. Blev helt chockad när jag såg hennes nummer på mobilskärmen. Känns så konstigt när man inte har pratat med varandra i telefon på så länge. Man är så van vid att prata med varandra minst en gång om dagen. Blev iallafall överlycklig när jag fick höra hennes röst. Kunde aldrig sluta prata. Finns så mycket man vill säga. Ibland glömmer man verkligen uppskatta det man har möjlighet till. Det är först när man inte har tillgång till det som man saknar det. Så typiskt. Det är alltid en självklarhet att man kan ringa till sina kompisar när som helst, men när man bor på olika platser runt om i världen är det helt annorlunda. Man har inte möjlighet till att ringa varandra varje dag, vecka eller till och med månad. 

Maja är världens bästa kompis och vare sig vi inte har pratat på flera dagar eller månader vet jag att hon alltid finns där. Hon är helt enkelt underbar och den bästa som finns. Jag älskar dig.    
    


Nasty monday

I måndags var jag, Hanna och Fia på rockklubben Nasty monday. Kommer garanterat gå dit de resterande måndagarna vi har kvar här i Barca. Eller kanske rättare sagt de måndagar som vi har möjlighet att gå dit. Kommer ju få lite besök från olika håll de kommande veckorna :)

Började förfesta här hemma innan vi tog taxi bort. Får alltid så ont i mina käkar efter att vi har förfestat, skrattar heela tiden. Finns ingen hejd. Har kommit på en sån jäkla rolig, rolig kanske var att ta i, lek också. Väldigt enkel men så bra och lättroande.




Jag och Fia på ett litet hörn (;




Tatiana och hennes kompisar.





SÅ GRYYYM KVÄLL!!!


Fri som en fågel

NU HAR VI SLUTAT PÅ TRANSCOM! WOPIDO!!

Så busigt

Idag var det som sagt näst sista dagen på transcom. Innan vi började klockan 3 hann vi faktiskt med att storstäda, vilket vi alltid gör på torsdagar nuförtiden. Har blivit en slags trend här. Inte det roligaste på hela dagen kanske, men det måste som sagt göras och det känns så skönt när allting är färdigt.

Även idag har jag och Fia skrattat sjukt mycket på jobbet. När man inte jobbar på världens roligaste jobb får man helt enkelt göra något roligt av det. Igår kom nämligen jag och Fia på att man kunde skriva lite roliga kommentarer som kommer att poppa upp till våra jobbarkompisar nästa vecka när dem sitter och "plågas" med alla envisa kunder som man ringer upp för tredje gång. Istället för att bara skriva kommentarer som ; MEI (man ej intresserad), inte hemma, återkom, drop, it (inte tid) m.m. som man gör när man ska ringa upp dem nästa vecka skrev jag och Fia kommentarer som ; MAN EJ INTRESSERAD x 1000 - lycka till nästa gång- kämpa på, Eldsbjörg fortfarande på kör, As arg man som sa "skaffa dig ett riktigt jobb" - TRANSCOM for lajf, Dropppie som vanligt, Ännu en kvinna som inte är hemma- detta särkert pga. att hon befinner sig på ladies night, Greta är sjukizz, Ville ikke svare på desse fråger, Lycka till nästa gång - håller tummarna för dig, Hurtig kvinna som hade bråttom - skulle på språng i skogen - skulle alltså ut och motionera, Otrevligt barn som gjorde pruttljud i telefonen, SE UPP! Mannen är aggressiv, Du är bra - ge inte upp, Kvinnan var tvungen att rusa - barnet ropade färdig från toaletten. 

Ja, detta var bara ett smakprov på några kommentarer vi skrev. Nu får vi hoppas att våra kära jobbarkompisar får sig ett gott skratt när de ser detta. Vi är bäst Fialotta ;) HAHAH!


Transcom in our hearts

Idag var det bara jag och Fia som begav oss till vårt "älskade" Transcom klockan 3 på eftermiddagen. Detta pga. att våra sambos Hanna och Sofie har svikit oss. Sofie sa upp sig för någon vecka sen och Hanna tog det rätta och efterlängtade beslutet att säga upp sig igår. Jag och Fia ska minsann klara av att stå ut till fredag då vår prövotid tar slut. Kommer definitvt inte sakna transcom men våra kära jobbakompisar som vi sitter och klagar tillsammans med dag ut och dag in kommer vi med all säkerhet att sakna. Finns väl några undantag, men den största delen av våra jobbarkompisar är underbara. Tillsammans är vi starka och klarar av att stå emot Transcom, vår TL (teamleader) och alla otrevliga kunder. HAHAHHA! Vi är så jäwulskt bra!

Ni anar inte vilken dag vi har haft på jobbet. Jag och Fia har bara suttit och skrattat åt vår teamleader och alla knäppa svar och ursäkter som kunderna och särskilt vår teamleader har kommit med. Det roligaste var när vår teamleader frågar oss varför vi inte är lika positiva idag som vanligt. En av vår jobbarkompis svarar då att hon redan vid start inte blir så peppad då det första man får höra av sin teamleader är en massa negativa saker. Gissa då vad hon får för svar? "Man måste ju kunna ta negativ kritik också." Att jag inte håller på att sprängas och dö av skratt då. Vad säger hon egentligen? Vad gör inte hon? Det är ju för fasen hon som inte klarar av att ta negativ kritik utan ställer sig i försvar direkt. Ibland undrar man ju.. 

Idag skulle dessutom jag och Fia egentligen ha vunnit ett par otroligt snygga och "sexiga" trosor om inte spelreglerna hade ändrats helt plötsligt!? Hade nämligen en tävling idag som gick ut på att personen som sålde mest de två första passen fick välja en valfri trosa att ta med sig hem. Jag och Fia hade lyckats sälja flest och var såå överlyckliga, men efter andra uppstarten, då vår teamleader fick ett litet ryck, ändrade hon plötsligt spelreglerna och sa att den som sålde bäst efter det tredje passet? skulle vinna trosan. Att vi inte började flabba(inombords förståss)! Vad händer? Hon tyckte att alla skulle få en ny chans, och den här gången var det såklart en veteran som vann. Tack för den ;) Bättre lycka nästa gång så att säga. Eller vad söger du Fia? Vi brukar ju vinna så ofta..  


Jag och Fia (+ våra Nussfitt burkar) sommaren 2008 när vi jobbade i Ljungby. 


Måndag och lediga från jobbet!

Idag blev det schtek på terassen efter storhandlingen på vårt kära Carrefour. Höll på att svettas ihjäl när vi stekte våra fläsk. Tack gode gud för vår kära lilla minidusch på terassen, utan den hade jag kreverat. Kändes som det var lika varmt som när vi kom hit den 1 september, men idag är det för fasen den 12 oktober. Det är verkligen helt galet. Längtar faktiskt lite smått till att få använda min skinnjacka på kvällarna, men ska inte klaga.

I eftermiddags var vi en sväng på köpcentrat Maremagnum, det enda som har öppet en dag som denna, nere vid hamnen. Blev en snabbrunda då vi alla har våra behov. Eller vad säger du ... ? Du vet vem du är ;) HAHA!

Var ute och gick innan frukost idag. Är fortfarande alldeles för varmt att göra det mitt på dagen. Får passa på när man vaknar tidigt och faktiskt, för en gång skull, är lite pigg. Satte på ipoden på högsta volym och begav mig ner mot vattnet. Avslutade min lilla träning med att springa upp för våra trappor 3 gånger, vilket blir 91x6 trappsteg. Var lagom anfådd, höll på att dö, när jag kravlade mig in genom dörren. Life sucks sometimes.


Här schteker mina älskade sambos på vår 60m2 terass.


Systeryster

Pratade med syster på skype häromdagen. Vi hade kul :D











Om man tittar lite noga på den sista bilden kan man även se Soffan på ett litet hörn och att temperaturen står på 25 grader när klockan 20 i 8. Detta gillar vi skarpt här i Barcelona.



Avslutar med den här snygga bilden på mig och min kära syster.


Sambos

Jag älskar mina sambos! Skrattar verkligen heeela tiden! Kommer få träningsvärk i mina käkar om allting fortsätter att vara såhär kul. Ni är BÄÄST!


Crazylicious

Bad update, I know! MEN det finns så mycket annat att göra. Kvällsmaten är färdig snart så ska snart sätta oss och äta. Ris med köttabiff och sås. JAMMI!

Idag hände det sjukaste. Jag och Fia såg Henke Hultans styvpappa när vi var påväg hem från vår vandring i staden. Hur stor är chansen? Det var verkligen helt sjukt. Om vi hade stannat en minut längre på Sephora hade vi missat honom. Galet. Han hade kunnat befinna sig vad som helst i Barcelona men befann sig just där, vid den restaurangen med sina kära "göbbar", som vi gick förbi, vid just det tillfället. Crazylicious som jag och mina kära sambos hade sagt.

Nu står maten på bordet. Tjingeling!

True blood och godis

Ikväll blir det mys med true blood och Carrefour godis. Awsome! Får använda vårt nattduksbord som databänk och säng som soffa. Så går det när man inte har någon tv som funkar och internetuppkoppling som endast fungerar i ena delen av lägenheten. MEN, jag älskar vår lägenhet ändå!

Nu börjar filmen!

YEEEAHH!

Har glömt att tala om att vi fyra tjejer i Barcelona har startat en metroblogg. Därför kommer ett litet smakprov på vårt första inlägg. Hope you like it! www.cuatrochicaslocas.blogg.se


ÄNTLIGEN!

Den stora dagen är här! Som ni har väntat! De fyra brudarna i Barcelona har äntligen gått och skaffat blogg! Här kommer en kort presentation av deltagarna för nytillkomna vänner.

Mikaela "Kickan" Nilsson

Styrka: Videofilmarn

Svaghet: Dement

Personlig sak: Skobutik

Säger ofta: "Har nån sett min ...?" 



Sofia "Bizi" Folkesson

Styrka: Allmänt hilarious (=jätterolig)

Svaghet: Luktar babbesvett

Personlig sak: Deo

Säger ofta: Tastylicious. Smarrylicious. Ord som slutar på -licious helt enkelt.


Sofie "Klumpan" Andersson

Styrka: Öppna vin

Svaghet: Vet inte vem Usain Bolt är

Personlig sak: Vinöppnare

Säger ofta: "Aj fan!"





Hanna "Hanilito" Kohrtz

Styrka: Utöka sortimentet i lägenheten på oväntade sätt

Svaghet: Har en blåsa stor som en nöt

Personlig sak: Apoteket

Säger ofta: "Buuurp"


Goodis

Sitter just nu och smaskar (häller) i mig lite djungelvrål som jag bland annat fick av mamma på posten på min namnsdag. Överlycklig! Har även lyckats trycka i mig lite zoo och toblerone med hjälp av mina tre sambos. Så goooottt! När man väl ha börjar finns det inget stopp. Glad att mina sambos mer än gärna vill hjälpa mig!

Idag chillade vi bara grillen innan jobbet vid 3. Hade tänkt att sätta oss på terassen innan jobbet, men det tillät inte vädret minsann. Blev att vi lagade lite pannkakor istället. Inte helt fel det heller.

Pratade med Anna idag på skype. Hon har inte fått sitt lägenhet ännu, så sitter fortfarande på McDonalds när hon ska ha internet ;) Verkar vara ganska bra musik på det McDonaldset måste jag säga så det borde inte vara alltför tråkigt att hänga där ibland. Eller vad säger du Anna? :) Skönt att få höra din röst iallafall!

RSS 2.0