Crepe på G

JAAAAA! Ikväll blir det crepes för mig och Hanilito. Känner att vi har lite att fira. Får se vad det blir för ingridienser den här gången. Var tråkig och tog samma förra gången men känns som det blir lite svårt att slå en crepe med choklad, banan och färska jordgubbar. Låter som vi går dit varje dag, men ja vi börjar faktiskt bli stamkunder där nu. OCH jag älskar det!    

NU beger vi oss dirrrrrr mot Crepe a Barcelona! JIIIIHHHO!


GRATTTTIIIIIISSSS ANNNA!!!

Idag fyller vår älskade Anna 19 år! Vi kan tyvärr inte fira henne som vi skulle vilja göra eftersom hon befinner sig på andra sidan Atlanten, men vi hoppas att hon får världens bästa födelsedag!!!!



GRATTIS ÄLSKLING! Vi tänker på dig och saknar DIG! 


All the single Babies

HAHAH! Världens sötaste bebis. Tack Johan, du gjorde min och Fias dag.


Helgalen kväll i Barcelona

Idag är det Sofie som bloggar ifrån Barca, istället för vår snygging Miki. För tillfället ligger alla fyra i pyjamas och skrattar åt allt konstigt som hände igår. Det började med att jag öppnade "Salong Teraza" på vår älskade takterass. Jag klippte av mina sambos hår åt höger och vänster, och änsålänge verkar "Salong Teraza" inte ha fått några klagomål...
Nyklippta och fräscha(?!) gick vi en till runda på stan för att hitta något snyggt att ta på oss på kvällen. Hanna och jag skulle nämligen på gratiskonsert med The Hives innan den planerade utgången med våra jobbarkompisar på Socks For Her, haha! Det måste dock tilläggas att vi ABSOLUT INTE jobbar på Socks For Her utan på Evita. Det ni! ;)  
Miki och Fia tog metron till förfesten och jag och Hanna powerwalkade för att hinna till The Hives. Efter en grym konsert tog vi oss sedan bort till Miki, Fia och förfesten, som förövrigt låg out of town.

Vi fortsatte kvällen med jobbarkompisarna på en klubb som heter Sotavento, ett riktigt roligt ställe med grym musik. Dessutom blev det ännu roligare när Hanna får för sig väldigt konstiga och roliga saker. (Jag hade mer än gärna låtit er veta vad hon faktiskt gjorde, men av rädsla för att bli lika uthängd låter jag det förbli osagt. Åtminstone här på bloggen...)
Dessutom presenterade Miki oss för några trevliga killar från Madrid, även om Fia och Hanna roade sig med att kalla dom för Backstreet Boys. Vi passade på att öva vår spanska och göra oss löjliga över skumma typer som hänger vid Port Vell sent på nätterna, innan vi bestämde oss för att ta taxin hem och därmed avsluta en grymt rolig och lite annorlunda kväll. 

Klockan kvart i sex imorse hade Fia, Hanna och jag avslutat vår spagetti och ketchupmåltid och var då redo för sängen, Miki sov redan som en stock. 

Klockan är tjugo över tre, solen skiner i Barca och det vi har planerat att vi faktiskt ska lyckas göra idag är att ta oss till Starbucks. Behöver jag säga att jag älskar mina sambos och vårt liv här?
 

 


Paus

Kom precis hem från en shoppingrunda i staden. Ska snart bege oss ut igen, men kände att vi behövde lite energi så står nu och lagar lite lunch. Pasta och pastasås bjuds det på en dag som denna. Så himla skönt att bo så centralt så man slipper ta metron överallt. Allting blir så mycket smidigare. Nu tar det bara 10 sekunder, sen är vi ute på den stora gatan Rambla. Lovely! 

Idag vaknade jag och Fia tio i nio så medan Hanna och Sofie nanade gick vi upp och lade oss på takterassen innan det var dags att förbereda frukosten. 

Nu väntar vi bara in Hanna och Soffan som ville gå i nååågra affärer till innan lunch. 

Ciao! 


Det beslagtagna gruppfotot!

Gruppfotot från middagen i söndags. HAHA! En härlig blandning av svenskar, tyskar, ryssar och spanjorer. 


La playa

Idag har vi tillbringat hela dagen på stranden. Så sköönt! Var hur mycket folk som helst eftersom alla är lediga en dag som denna. Alla låg som packade sillar. Hade i princip en killes fötter i ansiktet, men som tur var överlevde jag. Ingen fotsvett minsann!

Nu ska vi snart bege oss till vårt älskade Crepe a Barcelona. Jobb väntar tidigt imorgonbitti, men sen är det helg! WIHO!

Vi älskar dig ändå Soffan

Sofie Andersson! HAHAHA! Jag älskar dig vännen. Satt precis och pratade om Usain Bolt och våra kära sambo Soffan visste inte vem människan var. Inte ens när vi förklarade honom. Hur kan man ha lyckats missa honom? Okejdå, Soffan kanske inte är värsta tv-nörden, men hon är iallafall ett sportfreak och då borde man nog veta vem den kära mannen är. Du är för söt vännen. Trots din brist kring ämnet, älskar vi dig ändå!


Anna Rydén

Såg precis att du hade bloggat. Överlycklig! Jag tänker på dig här borta i Barcelona och hade önskat att du var här. NU. Kom hit! Behöver min dagliga dos av dig.


Estamos libres

WOPIDO! Imorgon är vi lediga! Så skööönt. Spaniens nationaldag imorgon och då jobbar man självklart inte. Det tackar vi för. Skönt med lite ledighet mitt i veckan.

Nu har vi precis avslutat vår middag. "Juggesoppa" och nybakat bröd bjöds det på ikväll. En av vår nya favorit. Just nu sitter vi och lyssnar på musik och ska snart göra oss iordning för en liten runda på stan. Är någon festival som börjar idag så skjuts raketer med jämna mellanrum. Låter snarare som staden håller på att bombas. Får se vad kära Barcelona har och erbjuda oss en kväll som denna.

Pösssen

Des Nouvelles!

Hej Allihopa!

Som det står i vår header är vi faktiskt två stycken som har den här bloggen, vilket man kanske inte kan tro eftersom det har varit helt dött på Paris-fronten. Min älskade Mikaela har varit jätteduktig på att uppdatera, vilket man inte kan säga om mig. En anledning till detta kan vara att jag har bott på vandrarhem och bor nu provisoriskt på 20 kvadratmeter utan internet eller någon koppling till omvärlden. Jag och Johanna har suttit på svenska kyrkan, på Mc Donalds och nu sitter vi på ett café för att kunna använda internet. Hur som helst, jag hoppas att vi får internet snart så att ni inte glömmer bort mig helt och hållet!

Jag saknar er alla och hoppas att ni har det jättebra, var ni än befinner er i världen!




Har inte alla bilderna på datorn ännu, men här är i alla fall en mycket turistig bild från kvällen vi hade pic nic framför Eiffeltornet!
Kärlek från Anna


Mis padres

Har precis skypat med mamma i några timmar. Hon är bra hon min mammut. Du är också bra pappa, jag har inte glömt dig ;)




Saknar er. / - er dotter Mikaela


Powerwalk

Idag blev det powerwalk efter jobbet. Gick med snabba steg ner till stranden och körde lite styrka med alla biffar på utomhusgymmet, sen bar det av hemmåt igen. Dock kanske inte med lika snabba steg som på vägen dit, men hem kom vi iallafall. Som slut på dagens träning sprang jag och fisen upp för alla 92 trappsteg! Inte illa va?

Ikväll testade vi på något nytt och gjorde en linsgryta. Blev amazing måste jag få lov att säga. Som pricken över i:et hade vi nybakat bröd till. MUMMA!

Hanna och Soffan blev taggade på gruppfotot på facebook sen i söndags, så nu kan vi ta det i beslag och lägga ut så vackert på bloggen. Kommer pryda vår blogg oerhört snyggt. HAHA! Dog av skratt när jag såg bilden. Lovely!

Middag med en massa spanjorer

Vilken dag! Igår vid halv 1 på natten ringde det på vår kära port. Till vår förvåning var det bara Katrin, tjejen som bodde i lägenheten innan oss. Det enda hon ville var att bjuda hem oss till henne dagen efter då hon skulle bjuda in lite vänner. Klockan 2 idag befann vi oss alltså på hennes takterass mitt i centrala Barcelona med en massa spanjorer. Blev bjudna på mat i mängder och självklart efterrätt på det. Hade det faktiskt riktigt mysigt. Blev gruppfoto mitt i maten så får hoppas att Hanna blir taggad på facebook så att vi kan ta det i beslag ;)   

Nu har vi precis städat färdigt lägenheten så snart blir det dags för kvällsmat. Hemmagjorda köttbullar med pasta står på schemat. Great! 

Gårkvällen igår var awsome! Älskar vårt kära Rita Rouge.  

Cykeltur från stranden

YEAH! Snart är dags för utgång. Har precis fått i oss lite mat. Denna kväll bjöds det på pasta med räksås. Lite besvikna blev vi allt på räkorna, men Carrefour kanske inte alltid kan erbjuda oss det vi söker.. Bättre lycka nästa gång helt enkelt!

Idag tog jag och Fia tillfället i akt och begav oss till stranden en stund innan lunch. Efter att ha "storhandlat", okejdå, handlade bara lite frukt, brieost och salami, kände vi oss inte riktigt redo för att gå heeela vägen hem med vår packning. Därför liftade vi istället med en av cykelkillarna som så snällt skjutsade oss en bit. Som tur var fick vi bara betala 5 euro istället för hela 14. Kommer garanterat aldrig glömma denna lilla cykelfärd från stranden. Höll på att dö av skratt! Så jäwulskt kul! Istället för att lägga pengar på kaffepulver, vilket Hanna och Sofie gör, lägger jag och fisen pengar på cykelturer från stranden. Underbart ;) 

Då fisen vill att jag skulle lägga upp vårt lilla videoklipp från vår cykelfärd, kommer det här. Det gäller att ha med kameran vid rätt tillfälle!   


Creps a Barcelona

Har precis kommit hem från mitt och mina kära sambos nya favoritställe, Creps a Barcelona. Helt himmelskt. Ville inte att min underbara och utsökta crepe bestående av choklad, bananer och jordgubbar skulle ta slut. Njöt under hela måltiden. Var helt mållös efter ha slukat den. Gå diiit om du befinner dig i Barcelona. Världens mysigaste lilla café. Har öppet enda till 2 på natten. Älskar det. Har redan bestämt mig för att gå dit flera gånger om för att skanna av och gå igenom hela menyn för att i slutändan ta ett beslut om vilken som är godast! Kommer bli så fett (fet) ;) Kommera aldrig få nog av det stället.


Kanske inte världens bästa bild jag har fått tag i, men här ser man iallafall lite av vårt nya "favvoställe". Såååå bäst!





Transcom

Ännu en jobbdag avklarad. Inte lika farlig idag, som tur var! Dock hade vi en hälso- och säkerhetskurs i två timmar som vi alla nästan somnade på. Läraren hette Jesus och var hälften fransman och hälften italienare. Behöver nog inte förklara hans utseende för det säger nog sig själv.. Långt hår, skägg, ringar i öronen m.m Dessutom kunde han knappt någon engelska vilket bidrog till att man knappt hörde vad han sa. Ibland visste man inte om han pratade franska, spanska eller engelska, kändes som han blandade allt hejvilt. Hade ganska roligt ändå! Alla tittade vi på varandra emellanåt och undrade vad vi egentligen gjorde där?

Imorgon startar som sagt försäljningen. Lite nervös faktiskt. Var en tjej som blev sparkade igår.. Får nog läsa igenom den roman vi fick igår på allt vi behöver kunna. HJÄLP! Jaja, inte så mycket man kan göra. Får helt enkelt göra sitt bästa. Om någon vecka kommer vi säkert sitta och kunna hela manuset utantill.

Medan Sofie sitter och övar intensivt till jobbet (skypar?), lagar Fia mat och Hanna sitter såklart och filosofera på balkongen. En helt vanlig dag hos oss här i Barca ;)  

 






Första jobbdagen

Sååå, nu var första jobbdagen avklarad. Tog precis en huvudvärkstablett. Behövdes garanterat vill jag lova. Så mycket information på en och samma gång har jag nog aldrig behövt ta till mig, inte ens på Anders Hübels lektioner. De som har haft honom kan nog förstå och föreställa sig hur mycket det var då.. Trodde aldrig det skulle ta slut. Gick till jobbet vid halv 10 och kom hem runt 18. Börjar först sälja produkterna på fredag så imorgon blir det ännu en dag med bara information.

Var ett gäng på 10 stycken som började, 5 tjejer och 5 killar. Blandad kompott, men alla var hur snälla och trevliga som helst. Fick stanna längre än killarna idag för att lyssna av hur ett samtal mellan en kund och agent kunde låta så börjar inte förrän två imorgon. WIHO! Garanterat välbehövligt efter denna dag. Känner mig helt mörbultad även om vi bara har suttit ner och lyssnat. Den enda gången vi fick säga något var iprincip när vi skulle presentera någon annan av de nya "agenterna" på engelska. Gick väl helt okej tjejer.. Eller vad säger ni? ;)

Nu blir det snart kvällsmat. Fisk, potatis och sås. Mumsfillibaba!

Onsdag

Något som jag definitivt saknar här i Barcelona är gymnastiken. Finns tyvärr ingen grupp jag kan träna med så får försöka hålla mig i form på andra sätt. Har tyvärr inte så bra sälvdiciplin, men har lovat mig själv att inte se ut som en stor fet gris när jag kommer hem till jul. Det kravet ska väl iallafall inte bli så svårt att hålla (hoppas jag..)





14 dagar

Redan tisdag idag igen, har varit här i två veckor nu. Den senaste veckan har gått så galet fort. Tiden har bara sprungit iväg. Idag blev det lite shopping på stan. Blev dock ingenting för mig (kanske går tillbaka och köper det ändå), men mina kära sambos fick med sig lite hem. Gorgouelishes, som vi hade sagt!

Vädret denna dag är inte mycket att ha. Regn, regn, regn och återigen regn. BLÄÄ! Ikväll kanske en liten bit av mitt hår rycker av. Får se hur det går för Sofie med saxen !?

PÖSS

Hur lyckas man?

Ibland hade jag velat befinna mig i Halmstad. Särsklit en dag som denna när vi hittade detta på Hallandspostens hemsida idag; 

Hela Ica:s sminklager stals vid uppseendeväckande inbrott

Flygstaden Rena cirkuskonsterna, eller vad ska man säga om tjuvarna som sågade hål i taket och firade sig ned till Ica:s sminkavdelning?


Stölden natten till måndagen är minst sagt uppseendeväckande. I skydd av mörkret har någon eller några först lyckas ta sig upp på köpcentrets tak. Väl på plats på rätt ställe har de gjort hål i plåttaket och sedan firat sig ned till sminkavdelningen.


- Hyllan är helt rensad på smink. Det är små produkter med ett högt värde, säger ställföreträdande köpmannen Johan Lindahl som en förklaring till tjuvarnas val av byte.


Allt på hyllan är märkesprodukter. Om de hamnar på någon annans hylla i ett senare skede går det inte att spåra dem bakåt och det syns inte att sminket kommer från en stöld.


Avståndet upp till taket beskrivs som fem, sex meter. Kvar i butiken syns ingen förklaring till hur tjuvarna gått till väga, men man funderar på om de tagit sig upp och ned via ett rep eller en repstege.


- Polisens tekniker har varit här och säkrat spår, bland annat skoavtryck. Vi undrar också hur det gått till, fortsätter Johan Lundahl.


Det som gör sminkstölden ännu mer speciell är att tjuven eller tjuvarna lyckats undvika att aktivera larmet. Affären har ett rörelselarm. Det utlöstes inte.


Ica Maxi har varit med om liknande inbrottsförsök tidigare. Bland annat har man hittat spår efter att någon försökt ta sig in i lokalerna via taket, precis ovanför uttagsautomaten intill entrén.


Det var under måndagen inte möjligt att ange ett samlat värde på det stulna sminket, men det rör sig om ett betydande belopp.


IKEA

Eftersom det iprincip har regnat, åskat och blixtrat hela dagen idag tog vi tillfället i akt och åkte till IKEA. Blev en del köksverktyg inhandlade men även en helkroppsspegel och lite smått och gott. Garanterat välbehövligt! 

Ikväll har vi bara chillat grillen. Schhöönt ibland, må jag säga! 


Wopido! Äntligen får jag äta mina efterlängtade knäckebröd. För dem som inte vet, knarkar jag nästintill käckebröd hemma. Det är sååååå gott!


Life in technicolor

När jag hör den här låten tänker jag på Barcelona. SÅÅÅ BRA!



Life in technicolor - Coldplay


Fisen och jag

Här kommer lite crazzzy pics på mig och Fia, i väntan på Hanna och Sofie, efter utekvällen i fredags. Övertrötta är nog det rätta ordet!















 


Buenos noche

Nu har vi precis avnjutit en god kvällsmat. Blev en favorit i repris. Vi vet att klockan är fem i elva, men så blir det när man bor i Spanien. Var en stund på stranden idag. Började dock små regna lite så begav oss hemmåt ganska snabbt igen. Blev en titt på utomhus gymmet som ligger precis nere vid stranden. Ska försöka använda det så flitit som möjligt framöver. Får passa på nu när det är så fint väder. 

Efter lite "paus" i lägenheten gick vi en sväng till starbucks. Eftersom jag och Fia inte har vuxit till oss riktigt ännu, så blev det ingen kaffe för oss utan varsin muffins istället. MUMS, säger jag bara! Bad dem värma till dem lite, så mycket godare när chokladen har smällt lite. Åh, skulle kunna ta en till! 

Imorgon kanske det blir IKEA om vädret blir som det är sagt. Måste bland annat införskaffa oss en kökskniv, visp, stekspade och lite andra småsaker som vår kära lägenhet inte innehåller.. Måste säga att vi trots allt brist på vissa verktyg har klarat oss galant ändå!




Blev som sagt en favorit i repris denna kväll. Förra gången vi åt skypade (!?) Sofie så då skrev vi ett litet meddelande till henne som hon fick när hon kom tillbaka :)


Hemmakväll

Åhh, luktar mat i hela lägenheten. Ikväll blir det bakadpotatis, något kött (vet själva inte riktigt var det är för något) och vitlökssmör. Så smarrigt! Oj, nu ropar Hanna att den är klar! Måste kila.

Tillbaka. Maten var MEGA god! Bra jobbat tjejer. Ikväll blir det lördagsmys här hemma. Kan behövas efter en utekväll.

Vaknade ganska sent idag också. Så himla skönt att slippa ställa klockan. J*VLAR! Kändes precis som hela lägenheten skulle sprängas. Barcelona har nog vunnit. Måste varit någon fet raket som smällde precis utanför.

La oss i parken idag igen. Den är verkligen helt underbar. Så skönt att bara lägga sig i solen med ipoden i öronen och ta en liten siestisita. Jag älskar det. Körde lite styrka också, kändes som det behövdes.. Idag har vi även varit duktiga och storstädat hela lägenheten. Har sopat, skrubbat och torkat överallt. Varenda liten vrå har vi kommit åt. ´

Nu är det dags för lite nachos! Inte var dag man får äta sånt smarrigt här nere. Besitos 
 

Chill i en pizzagrill

Idag har det blivit ännu en slappedag här i Barcelona. Laddar upp inför jobbet på onsdag. Gick upp ganska sent och åt frukost sen blev det lite chillidill uppe på terassen. Gjorde tortilla till lunch, sen bar det av till parken för att fortsätta "chillandet" där. Kom precis hem och har precis börjat på kvällsmaten. Ikväll blir det vin och popcorn innan vi fortsätter kvällen i Gracia. 

Jag älskar vårt liv.



  

WIHOO!!!

Vi fick jobbet! Intervjun var dock förjävlig. Kändes som den aldrig skulle ta slut. Alla blev vi verkligen korsförhörda. Inte nog med att det var svåra frågor vi skulle svara på, allting skulle vara på engelska. Var helt skakig när jag kom ut. MEN, nu är det över! Nu slipper vi gå och oroa oss mer. Kanske inte kan känna oss helt lugna pga. att man kan bli sparkad om man inte säljer tillräckligt bra.. men men, det löser sig nog. Är så överlycklig över att vi överhuvudtaget fick jobbet! Ni är grymma tjejer! Ikväll ska detta givetvis firas, så runt 21 ska vi ut och äta något smarrigt. Mina smaklökar vattnas redan. Läääängtar!  

Tha beach

Idag blev det stranden hela dagen lång för att vara utvilade till jobbintervjun imorgon. Kändes som vi förtjänade det efter att ha suttit och kämpat med våra spanska och engelska cv:n nu i några dagar.

På tal om annat har jag svalt minst en liter saltvatten idag och har fortfarande minst 1 kilo sand i håret. Blev som sagt några volter i vattnet idag när vågorna svepte över en. Kände mig som en liten snäcka som rullade fram och tillbaka längs vattenkanten. Hann inte ta mig upp förrän nästa våg kom och drog ner mig i vattnet igen. Alla badade vi som galningar, kändes som man blev 10 år yngre när vi (jag och Sofie) sprang och hoppade i vågorna. Roligt var det iallafall!

Ikväll har vi även storhandlat på vårt kära Carrefour. Love it! Fick med oss en del mat hem. Dock dog allas fingrar efter att ha gått upp med våra feting kassar till vår kära lägenhet på femte våningen. Mindre kul vill jag lova. Jag hoppas och ber till gud att det kommer synas på våra lår iallafall! Dagens kvällsmat blev den här gången chili con carne vilket var riktigt smarrigt. Till efterrätt ligger jag nu här i Hannas säng och äter lite melon. Försöker att inte slabba ner för mycket för då blir nog inte Hannapanna glad på maj.

Här kommer lite bilder från dagens bravader. Vi trivs som fiskar i vattnet.


                   Fia och Sofie på väg ut i vattnet igen..


Mikaela i sina bästa dar, backslicket och minen är som pricken över i:et.



PUSSHAJ!


   

Jobbintervju inbokad

Nu är vi precis hemkomna från stranden och har precis satt igång med att börja laga "Babas soppa". Hanna och Fia kom precis hem med lite bröd så blir även lite vitlöksbröd till. MUMS! 

Idag ringde även en tanta från Transcom så på torsdag ska alla fyra på jobbintervju! Överlyckliga! 

Hasta pronto! 

Potentiella cv-foton á la Sofia

Sitter här i sängen och känner mig som en blöt hund. Råkade somna i solstolen på terassen efter har avnjutit en god lunch som bestod av pannkakor och bananer. Än så länge har dock ingen måltid slagit våra hemmalagade hamburgare och våra egengjorda potatisklyftor, som vi lyckades att göra utan någon ugn i lördags. De ni?

Nu har vi äntligen varit och lämnat in våra cv:n på Trancom så nu hoppas vi på att få komma på intervju den 21 september. Haha, började precis skratta för mig själv. Kom och tänka på Fias potentiella cv-foton! Jag dog av skratt när jag såg dem första gången. Måste få dela med mig till resten av befolkningen. Jag älskar denna kvinna.

"Jag kan jobba som": 

   
                   Sunset-photo-model                            Damsugare a.k.a snabeldrake

   
                       Drinkblandare                                         Drinktestare

  
                        Glidare                                    Gravid-kläders-utprovare

  
                        Hejjare                                         Matväljare

 
                              Dörrvakt                                                  Strutsskötare

 
                        Tandreklamstjejja                               Utklädningskvinna



"Och sist men inte minzt kan jag visa hur man aktivt rör sig i högklackat! DERUUUU!"

Inkastare tycker jag även passar som handen i handsken på bild nummer 2! Nu kan ni förstå hur mycket man skrattar när man är med denna quinna. Hon är för rolig hon :)


                         


Hur går det Anna?

Min kära vän Anna! Hur går det för dig? Har ni fått någon lägenhet ännu? Snart befinner du dig i Paris och då ska du minsann berätta för oss kära Barcelonabor vad ni hittar på. Jag lääääängtar! Hörde om din packning, you´re amazing. Hoppas att du lyckades få med allt du ville utan att behöva betala övervikt..  

/ Din Mikaela

Slappesöndag

Yeah, nu sitter vi här och finslipar våra CV:n som vi ska lämna in idag. Var uppe med tuppen för att handla lite frulle eftersom affärerna ( även Carrefour) här i Spanien inte har öppet på söndagar! Blir lite besviken på Barcelona alltså ;)

Igår tog vi bara det lugnt. Köpte med oss lite mat och gick och la oss i Barcelonas största park, Parc de la Ciutadella. Mitt nya favorit ställe! Så himla mysigt. Kommer garanterat tillbringa flera dagar där igen. 

Efter kvällsmat, som denna kväll gjordes av mina sambos Fia och Hanna, drog vi på oss våra träningskläder och bar oss ut för en liten promenix längs stranden. Så mycket skönare att vara ute och gå på kvällen då det inte är 30 grader varmt. Dör nästan av värme på dagen. Känns som jag kommer bli friterad om jag ligger i solen för länge!






   

 


Lägenheten

Här kommer lite bilder på vår lilla lägenhet här nere i Barcelona. Vi älskar iallafall den!

Sovrum nr 1






Sovrum nr 2









Vardagsrummet



Den eviga hallen







Köket



Toaletten



CIAOOOO!

Coldplay

Igårkväll var det dags för Coldplay på Estadio Olímpic de Montjuic. Vi tog med oss en picknickkorg med ost, kex, vin och vindruvor och satte oss på en filt utanför stadion. Hörde musiken hur bra som helst, kändes som vi stod innanför stadion och lyssnade. Efter ett tag insåg vi att vi kunde hoppa upp och ställa oss vid de stora fönstrerna längs sidorna för att se scenen och de stora bildskärmarna. Där fick vi tyvärr bara stå en stund innan vi var tvugna att hoppa ner igen. Lite besvikna över att vi inte fick stå där längre gick vi tillbaka, sprang över till andra sidan vägen, och slog oss ner där vi tidagare satt. När de bara hade några få låtar kvar att spela tog vakterna bort de stängslen som fanns framför ingångarna. Utan att hinna reagera var Hanna redan på plats framme vid stängslet och springandes efter kom jag, Fia och Soffan. Lika snabbt som vi hoppade upp till fönstrerna för att se bättre hoppade vi ner. Nu kommer vi till det bästa. De öppnade dörrarna till stadion och vi fick komma in!!! Vi såg Coldplay LIVE! Kan ni förstå? Det var helt galet. Kan knappt förstå det själv nu när jag sitter här dagen efter. Det var helt sagolikt. Mitt i all hysteri dog tyvärr kameran. Vi hade tagit slut på allt batteri precis innan efter allt vårt filmande, men vem kunde ana att vi skulle få se Coldplay live här i Barcelona?   



Spanska gatumusikanter

Dessa fantastiskt roliga och söta gatumusikanter satt vi och lyssnade på nere vi hamnen. Älskar deras uttal; No women no KRAJ!




Framme i Barcelona

Nu sitter jag här på vår balkong i Barcelona och njuter av varje sekund. Har redan hunnit bli förälskad i staden. Lägenheten är verkligen helt perfekt, blev lite nervös i början när det första rummet vi såg inte var möblerat men det kommer förhoppningsvis ändras imorgon då vi får in två sängar till :) Idag har vi gått runt hela dagen, har dött av värme. Så jäwulskt varmt! Ska dock inte klaga. Tog en evighet, iprincip hela dagen, att fixa spanskt mobilnummer så nu har vi både köpt mobil och simkort. Alla satt vi i vardagsrummet och försökte hitta den perfekta ringsignalen, och ja, det lät förjävligt ;)

Idag "lyxade" vi till det och åt lunch på Fresco & co. Älskar att man får ta hur mycket mat, FRUKT och efterrätt som helst för bara 8,95 £. Detta utnyttjade vi garanterat vilket resulterade till att vi packade ner och tog med oss 8 bananer, 5 kiwis och 2 äpplen hem. Fyfan, vad vi skrattade! Jag har nog aldrig skrattat så mycket som jag har gjort idag :)

Vid 6 tiden begav vi oss till polisen för att fixa ett "nie" nummer, identifikationsnummer för utlänningar, men eftersom de stängde redan vid fem gick den idén i kras. Istället begav vi oss till stranden och satte oss och pratade. Där satt vi i några timmar innan vi sakta men säkert började vandra hemmåt igen för att storhandla. På vägen hem stannde vi dock och vilade våra ben. Efter att ha gått en hel dag på stan och varje gång vara tvungen att gå upp för 92 trappsteg för att komma upp till vår lägenhet behöver man en paus lite då och då ;) Efter att ha suttit och lyssnat på några gatumusikanter, tog vi oss i kragen och begav oss hem. Väl hemma skrev vi en måste-köpa-lista innan vi gick för att storhandla.

Nu liggar alla i Hannas och Sofies sovrum, enda stället där internet fungerar, med sina laptopar? framför sig och överlyckliga för att vi har fått igång internet. Nu är det nog dags att avrunda. Saknar alla där hemma!

/ Er Mikaela    


RSS 2.0