Hur lyckas man?

Ibland hade jag velat befinna mig i Halmstad. Särsklit en dag som denna när vi hittade detta på Hallandspostens hemsida idag; 

Hela Ica:s sminklager stals vid uppseendeväckande inbrott

Flygstaden Rena cirkuskonsterna, eller vad ska man säga om tjuvarna som sågade hål i taket och firade sig ned till Ica:s sminkavdelning?


Stölden natten till måndagen är minst sagt uppseendeväckande. I skydd av mörkret har någon eller några först lyckas ta sig upp på köpcentrets tak. Väl på plats på rätt ställe har de gjort hål i plåttaket och sedan firat sig ned till sminkavdelningen.


- Hyllan är helt rensad på smink. Det är små produkter med ett högt värde, säger ställföreträdande köpmannen Johan Lindahl som en förklaring till tjuvarnas val av byte.


Allt på hyllan är märkesprodukter. Om de hamnar på någon annans hylla i ett senare skede går det inte att spåra dem bakåt och det syns inte att sminket kommer från en stöld.


Avståndet upp till taket beskrivs som fem, sex meter. Kvar i butiken syns ingen förklaring till hur tjuvarna gått till väga, men man funderar på om de tagit sig upp och ned via ett rep eller en repstege.


- Polisens tekniker har varit här och säkrat spår, bland annat skoavtryck. Vi undrar också hur det gått till, fortsätter Johan Lundahl.


Det som gör sminkstölden ännu mer speciell är att tjuven eller tjuvarna lyckats undvika att aktivera larmet. Affären har ett rörelselarm. Det utlöstes inte.


Ica Maxi har varit med om liknande inbrottsförsök tidigare. Bland annat har man hittat spår efter att någon försökt ta sig in i lokalerna via taket, precis ovanför uttagsautomaten intill entrén.


Det var under måndagen inte möjligt att ange ett samlat värde på det stulna sminket, men det rör sig om ett betydande belopp.


Kommentarer
Postat av: bisse

hahahhaa.säkert några söndrumsbrudar

2009-09-15 @ 11:37:12
URL: http://elisabethaxetorn.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0